INGREDIENCE: 750g svíčkové, 50g slaniny, 50g másla, 150g slaniny na obalení masa, 6 listů z velké kapusty.
POSTUP PŘÍPRAVY: Svíčkovou odblaníme, prošpikujeme, osolíme, opepříme a opečeme ji na oleji jen tak, aby byla vevnitř krvavá. Šťávu slijeme do jiné nádoby, rozpustíme v ní kousek másla, aby jí bylo víc, a maso necháme vychladnout. Nyní.si připravíme směs na potření: posekáme oloupanou kyselou okurku, hříbek, cibulku, kapary, zelenou petrželku a sardelku a vše krátce osmažíme několik minut na másle. t1ž je vše vychladlé, potřeme tím svíčkovou, kterou potom zabalíme do tenkých, ale dlouhých slaninových plátků. Maso nakonec ovineme spařenými kapustovými listy; ovážeme a upečeme je na rozpáleném másle. Svíčkovou podáváme se šťávou, kterou jsme získali při prvním pečení.