INGREDIENCE: 6 křepelek, 30dkg slaniny, 1 menší cibule, 10dkg másla, 1/2kg telecího masa, 2 vejce, 2 žemle, z 1/2 citrónu kůra i šťáva, 1/2 citrónu nakrájeného na kolečka. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné křepelky zašpejlíme, obložíme plátky slaniny, osolíme a zavážeme nití. Zvolna pečeme na másle s kolečky cibule Mezitím umeleme telecí maso, přidáme k němu syrová vejce, namočenou a vymačkanou žemli, osolíme, okořeníme citrónovou kůrou a šťávou a dobře prohněteme. Z hmoty uděláme tolik oválných tenkých placiček, kolik je křepelek. Placičky vložíme na pekáč do šťávy, v níž se dusily křepelky. Na každou položíme jednu křepelku, necháme dopéci, polijeme šťávou, obložíme citrónovými kolečky a podáváme.