INGREDIENCE: 1/2 jehněte (či kůzlete), 1 lžíce másla, trochu hladké mouky. Nádivka: 300 vepřového z kýty, 1 lžíce másla, 1 malá cibule, trochu zelené petrželky, 2 žloutky, trochu strouhanky, 3 lžíce sladké smetany, muškátový květ. POSTUP PŘÍPRAVY: Na drobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme nařezanou zelenou petrželku a hned nato přilijeme lžíci smetany, aby petrželka nezhnědla. Vepřové maso umeleme dvakrát po sobě, přidáme předchozí směs, žloutky, zbytkem smetany navlhčenou strouhanku, osolíme, okořeníme a zpracujeme. Do jehněčího (či kůzlečího) hrudí nařízneme kapsu, kterou naplníme nádivkou a zašijeme. Maso posolíme jen na povrchu, vložíme hřbetem dolů na rozpuštěné máslo, mírně podlijeme vodou a pekáč dáme do předem vyhřáté trouby. Hojně poléváme šťávou, poloměkké maso obrátíme a vše opečeme do červena. Hotové jehně (či kůzle) vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, krátce zapražíme, přelijeme horkou vodou a necháme ji ještě krátce povařit.