xkuchtik.cz

 

JEHNĚČÍ PEČENĚ NA SARDELÍCH.

 

INGREDIENCE: 1000g jehněčího z kýry, 2 - 3 sardele, 1 g másla, 1/4 l kyselé smetany 10g hrubé mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Sardele vykostíme, jemně nakrájíme a s 1/2 lžíce másla zpracujeme. Maso omyjeme ve vlažné vodě, osušíme a potřeme je po celém povrchu touto sardelovou pastou. Položíme je tou stranou, na které nejsou žádné kosti, na pekáč s rozpuštěným máslem, opečeme je a obrátíme. Zprvu je pečeme bez polévání, později s částečným, nakonec s neustálým. Po 1 1/2 hodině zlatohnědou pečeni vyndáme a do šťávy nalijeme kyselou smetanu s rozkvedlanou moukou. Zamícháme a necháme ještě krátce povařit.

 


Vloženo:14. 3. 2000  
http://www.xkuchtik.cz