INGREDIENCE:650 g brambor, 350 g mrkve, 5 cibulí, 2 pálivé papričky, 4 kuřecí stehna, rostlinný olej, majoránka Marináda: 100 ml bílého vína, 2 lžíce provensálského koření, sůl, pepř, sladká paprika POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory a mrkev oloupeme a omyjeme. Brambory nakrájíme na špalíky, mrkev šikmo na kousky. Cibule rovněž oloupeme a pokrájíme na špalíky. Pálivé papričky podélně rozřízneme, vyjmeme zrnka, opláchneme a nakrájíme na kolečka. Připravíme si marinádu: víno smícháme s olejem, přidáme provensálské koření, kolečka papriček, sůl, pepř a sladkou papriku. Dobře promícháme. Stehýnka opláchneme a osušíme. Do olejem potřeného pekáče rozložíme rovnoměrně zeleninu a dáme do trouby. Stehýnka položíme na rošt a potřeme je trochou marinády. Rošt dáme do trouby nad pekáč se zeleninou a obojí pečeme v předehřáté troubě (elektrický sporák 200 °C/plyn stupeň 3) asi 45 minut. Kuře občas potíráme zbylou marinádou. Majoránku opereme a osušíme, lístky otrháme. Kuřecí stehýnka upravíme se zeleninou na ploché míse a podáváme ozdobené lístky čerstvé majoránky.