xkuchtik.cz

 

KUKUŘIČNÉ BITOČKY.

 

POSTUP PŘÍPRAVY: V Mexiku připravují z kukuřice tortilly, v Rusku bitočky. Do kastrolu dáme 6g cukru, 50g mléka, 130g vody, osolíme a přivedeme do varu. Do vařící tekutiny přisypeme 86 g kukuřičné mouky, dobře promícháme a zvolna vaříme, až nám vznikne hustá kaše. Vyklopíme ji na vál smočený studenou vodou, necháme chvíli vychladnout a pak přidáme syrové vejce. Spojíme je s kaší a z této hmoty tvoříme bitočky (bochánky, placičky), které obalujeme ve strouhané housce. Na vymaštěné pánvi opékáme po obou stranách do zlatová. Podáváme jako přílohu k dušené zelenině, k masu nebo samotné se zavařeninou či ovocnou šťávou.

 


Vloženo:15. 3. 2000  
http://www.xkuchtik.cz