INGREDIENCE: Více než 1 l vody, sůl, 250g kostí, 20g másla, 20g mouky, zeleného hrášku, 30g rýže, 150g čerstvých nebo hrstku sušených hříbků, 1 /8 1 mléka, 30g másla, 30g cibule, 1 /2 hlávky kapusty, pažitka – petrželka.
POSTUP PŘÍPRAVY Hříbky nakrájíme na plátky a udusíme na másle s rozsekanou cibulí. Udušené hříbky jemně nakrájíme. Zvlášť udusíme na másle s cibulkou na nudličky nakrájenou, spařenou kapustu. Hříbky teď smícháme s kapustou. Procezenou polévku z hovězích kostí zahustíme řídkou světlou jíškou, přidáme do ní zelený hrášek, spařenou rýži a hříbky s kapustou. Polévku dobře povaříme a nakonec ochutíme pažitkou či petrželkou. Na dušení kapusty lze použít i slaniny či tučné šunky. Suché hříbky vaříme v mléce.