INGREDIENCE: 40g másla, 40g čerstvého droždí, 3lžíce kořenové zeleniny, 1 malá cibule, 1 l vody, sůl, sekaná zelená petrželka. Noky: 1 vejce, 30 g krupice, 10 g másla, 1 lžíce mléka, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Nejprve se věnujeme přípravě těsta, které musí dobře vykynout. Vejce s mlékem, rozpuštěným máslem a solí důkladně šleháme, přidáme krupici a vše dobře promícháme. Rozpustíme máslo na polévku, v něm lehce podusíme rozsekanou cibulku a přidáme rozdrobené čerstvé droždí. To mícháme až do té doby kdy začne vonět jako maso a hnědě se připražuje. Zalijeme je pak horkou vodou, přidáme zeleninu a vaříme, až je měkká. Nakonec zavaříme noky a před podáváním zpestříme sekanou zelenou petrželkou.