xkuchtik.cz

 

MARINOVANÁ VEPŘOVÁ KÝTA.

 

INGREDIENCE: 1000g vepřového z kýty, 80g slaniny, 80g tuku, 50g mouky, 1/8 l kyselé smetany nebo hříbky. Marináda: 3 díly vody, 1 díl octa, sůl, I cibule, kořenová zelenina, zrnka pepře a nového koření. POSTUP PŘÍPRAVY: Z kýty stáhneme kůži a odřežeme tučné části. Potom uvaříme marinádu, necháme ji vychladnout a vložíme do ní maso. Zůstane v ní ležet několik dní (v létě 4, v zimě 8), přičemž je jednou za den obrátíme. Potom maso vyjmeme, prošpikujeme a na tuku a na zelenině z marinády pečeme. Marinádu ohřejeme a použijeme ji po lžících na zalévání pečeně. Je-li maso napolovic měkké, podlijeme je kyselou smetanou s rozkvedlanou moukou a dopečeme je za neustálého polévání marinádou. Místo smetany můžeme použít hříbky, které s kýtou pečeme. V tom případě musíme ovšem odstranit z omáčky zeleninu.

 


Vloženo:13. 4. 2001  
http://www.xkuchtik.cz