INGREDIENCE: 1000g vepřového z hřbetu, 70g másla, 150g strouhaného chleba, trochu červeného vína, pepř, sůl. Marináda: 2 díly vody, 1 díl červeného vína, 1 díl octa, 3 zrnka jalovce, 2 bobkové listy, zrnka černého pepře, trochu tymiánu, nakrájená kořenová zelenina a 2 - 3 cibule. POSTUP PŘÍPRAVY: Z vepřového hřbetu odřízneme kůži a z tuku necháme jen 1/2 cm vrstvu. Marinádu necháme 1/2 hodiny vařit. Když vychladla, vložíme do ní maso na pět dní, přičemž je jednou denně obrátíme. Potom je upečeme na troše marinády do měkka. Mezitím rozetřeme máslo, přidáme do něho strouhaný chléb, osolíme a opepříme. Touto směsí maso rovnoměrně a hladce potřeme. Potom je přepečeme na nejvyšším teplotním stupni, aby byla kůrka nejkřupavější. Z tohoto důvodu ji nepoléváme, v nutném případě jen pokapeme tukem.