xkuchtik.cz

 

VEPŘOVÁ KÝTA NA DIVOKO.

 

INGREDIENCE: 600g vepřového z kýty, 100g sádla, 3 lžíce kořenové zeleniny, cibule, 6 zrnek pepře, 3 zrnka nového koření, bobkový list, tymián, trochu hladké mouky, 1/8 červeného vína, 2 lžíce sušených šípků bez jader nebo 2 lžíce šípkové zavařeniny, cukr. POSTUP PŘÍPRAVY: Na polovině sádla osmažíme kořenovou zeleninu do růžova a vložíme na ni maso s cibulí, nakrájenou na kolečka. Opečeme je, osolíme, okořeníme, podlijeme a dusíme. K poloměkkému masu přidáme sušené šípky i s vodou, ve které byly předtím namočeny. Maso necháme nakonec vysmahnout. Ze zbytku sádla a z mouky připravíme červenou jíšku, rozředíme ji, maso jí zalijeme a dusíme do měkka. Vyjmeme je, omáčku procedíme, zalijeme vínem a přidáme do ní lžičku cukru, upraženého do světle hněda. Použijeme-li místo šípků zavařeninu, dáme ji do omáčky teprve těsně před vínem.

 


Vloženo:12. 4. 2001  
http://www.xkuchtik.cz