xkuchtik.cz

 

ZVÍKOVSKÝ VEPŘOVÝ BŮČEK.

 

INGREDIENCE: 1000g vepřového bůčku, kmín, sůl, 120g bílých husích jater. Nádivka: 100g másla, 3 vejce, 300g žemle, 1 /3 -1 /2 l mléka, trochu sekané pažitky. POSTUP PŘÍPRAVY: Nejprve si připravíme houskovou nádivku, a to tím způsobem, že rozpuštěné máslo vlijeme do mléka s rozkvedlanými žloutky a tím polijeme na plátky rozkrájené žemle. Vše trochu osolíme, necháme stát, nemícháme, jen po chvíli obrátíme spodní vrstvu nahoru, aby se všechna žemle napila mléka. Je-li suchá, přidáme mléko, do řídké přisypeme strouhanku. Do této houskové nádivky přidáme teď na kostičky nakrájená bílá husí játra a sekanou pažitku, nakonec do ní zamícháme sníh z bílků. Do vepřového bůčku s kůží utvoříme kapsu, naplníme ji nádivkou, bílou nití zašijeme; maso posolíme, okmínujeme a vložíme do pekáče kůžičkou dolů. Slabě podlijeme vodou a pečeme tak dlouho, až kůže změkne. Pak bůček obrátíme, kůžičku nakrojíme do proužků, posolíme a necháme dopéci. Jedině tak bude chrupavá.

 


Vloženo:12. 4. 2001  
http://www.xkuchtik.cz