xkuchtik.cz

 

VEPŘOVÉ ŽEBÍRKO PO SKLEPNICKU.

 

INGREDIENCE: 1500g vepřových žebírek, 200g sádla, 500g hříbků, 300g rajských jablíček, 20g česneku, 100g cibule, 50g másla, pepř, sůl, zelená petrželka. Bramborové placky.

POSTUP PŘÍPRAVY: Nejprve si připravíme směs, která přijde na žebírka. Nakrájíme hříbky, oloupaná rajská jablíčka, která podusíme s česnekem a nasekanou petrželkou na cibuli. Osolíme ji a opepříme. Nyní usmažíme po obou stranách do zlatova placky ze syrových brambor, které mají být v průměru o 3 cm širší než maso. Na ně potom klademe žebírka, která jsme slabě naklepali, osolili, opepřili a opekli na sádle do červena po obou stranách. Naneseme na ně připravenou směs, vše polijeme šťávou ze žebírek a podáváme s ředkvičkovým salátem.

 


Vloženo:12. 4. 2002  
http://www.xkuchtik.cz