INGREDIENCE: 3000g šunky s kosti, 3 l vody, 1/2 l světlého piva. Speciální pivní omáčka: 1 l hovězího vývaru, 200g cibule, 140g másla, ó0ghladké mouky, 250g chlebové kůrky, 1 dl světlého piva, 100g hříbků, pepř, trochu šafránu, 120g strouhaného křenu. POSTUP PŘÍPRAVY: Malou uzenou šunku nejdříve vykostíme a uvaříme ve vodě se světlým pivem. Mezitím si připravíme speciální pivní omáčku: drobně nakrájenou cibuli osmažíme na másle do zlatova, zasypeme hladkou moukou a zalijeme silným hovězím vývarem. Přidáme ve světlém pivě máčenou kůrku černého chleba, čerstvé hříbky, mletý pepř, šafrán a osolíme. Omáčka nesmí být hustá, musí být hladká a nažloutlé barvy. Nyní šunku nakrájíme, omáčku procedíme a přidáme do ní strouhaný křen. Podáváme s malými houskovými knedlíky.