xkuchtik.cz

 

TELECÍ KÝTA PO SLOVENSKÝ.

 

INGREDIENCE: 400g telecí kýty, 30g oleje, 30g másla, 1/8 kyselé smetany, brusinkový kompot, 30g hladké mouky, 50g jader vlašských ořechů, mletý černý pepř, bobkový list, sůl, 1 citrón. POSTUP PŘÍPRAVY: Do telecí kýty nařízneme otvory, do kterých zasuneme polovičky vlašských ořechů. Maso posolíme a opečeme po obou stranách. Potom je okořeníme, přidáme máslo, nastrouhanou citrónovou kůru, přikryjeme a dusíme. Měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, zalijeme hovězím vývarem a povaříme. Po procezení přidáme smetanu, rozstrouhaný zbytek vlašských ořechů. Omáčkou přelijeme nakrájenou telecí kýtu, kterou na talíři ozdobíme citrónem a brusinkovým kompotem.

 


Vloženo:16. 4. 2000  
http://www.xkuchtik.cz