INGREDIENCE: 4 telecí řízky (každý 150g), 100g másla, trochu hladké mouky, bujónu, 100g vařené šunky, 100g zeleného hrášku z konzervy, 2 vejce, 1 lžíce másla, sůl, hlávkový salát, 1 citrón. POSTUP PŘÍPRAVY: Řízky otřeme vlhkým plátnem, odblaníme a nařízneme několikrát na okrajích. Naklepáme je, osolíme a pomoučíme. Opečeme na másle po obou stranách 3 - 4 minuty, vyjmeme a vložíme do velmi teplé nádoby. Šťávu rozředíme bujónem a přelijeme ji přes maso. Již předtím rozpustíme na pánvičce máslo, přidáme na kostičky nakrájenou vařenou šunku krátce ji opečeme a nasypeme na ni zelený hrášek. Přes všechno nalijeme rozkvedlaná osolená vejce a necháme je srazit. Nyní rozdělíme tuto směs na každý řízek a obložíme listy hlávkového salátu, okyseleného citrónovou šťávou. Oblohu doplníme plátky citrónu.