INGREDIENCE: 1,5 l vývaru z kostí a zeleniny, 50g rostlinného tuku, 150g rajčatového protlaku, 50g hladké mouky, 25g těstovinové rýže, petrželová nať, 15 g sladké papriky, trochu cukru, bobkový list, sůl.
POSTUP PŘÍPRAVY: Z tuku a mouky usmažíme světlou jíšku, přidáme papriku, krátce osmahneme, zalijeme procezeným vývarem, dobře rozšleháme, aby nezůstaly hrudky, přidáme rajčatový protlak, bobkový list, cukr a zvolna vaříme, aby polévka byla jemná, bez příchuti po syrové mouce; při vaření občas zamícháme, aby se nepřipálila. Hotovou polévku procedíme přes hustý cedník. V osolené vodě uvaříme těstovinovou rýži do měkka, propláchneme studenou vodou, vložíme do polévky a necháme ještě přejít var. Podle potřeby dochutíme a podáváme s jemně krájenou zelenou petrželkou.