INGREDIENCE: 200 g hovězích kosti (žebra), 4 vejce, 25 g celeru (kořen), 15 g kořenové petržele, 25 g mrkve, petrželová nať, 9 cl mléka, sůl, rostlinný tuk na vymaštění formy.
POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí kosti vypereme, zalijeme studenou vodou a necháme prudce zavařit. Pak stáhneme oheň a necháme vývar zvolna vařit alespoň hodinu. Přidáme očištěnou vypranou zeleninu, osolíme a vaříme do měkka. Hotovou polévku přecedíme přes jemný cedník á dochutíme. Vaječnou sedlinu připravíme takto: v mléce rozšleháme vejce, přidáme rozsekanou zelenou petrželku, vlijeme do vymaštěné formy a vaříme 20 minut v páře, až sedlina ztuhne. Po uvaření ji krájíme na malé kostičky a podáváme s horkým vývarem.