INGREDIENCE: 500 g skopové kýty bez kosti, 75g rostlinného tuku, 100 g cibule, 40 g česneku, 25 g hladké mouky, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Kýtu omyjeme, osušíme, potřeme částí česneku utřeného se solí a necháme asi. hodinu odležet. Tuk rozpustíme, přidáme drobně krájenou cibuli, osmažíme slabě do růžova, přidáme zbytek drobně krájeného česneku, připravenou kýtu vložíme do pekáče a opečeme po obou stranách do zlatova. Pak ji zalijeme trochou vařící vody, opepříme a pečeme v troubě pod pokličkou do měkka. Při pečení maso obrátíme a podle potřeby zalijeme trochou horké vody, aby se šťáva nepřipálila. Pečené maso vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou a vaříme až houstnoucí šťáva se počne oddělovat od tuku. Hotovou šťávu přecedíme přes jemný cedník a přeléváme jí maso nakrájené přes vlákna. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.