xkuchtik.cz

 

ČOCHAŠBILI PO GRUZINSKU.

 

INGREDIENCE: 500 g jehněčí plece bez kosti, 75 g škvařeného vepřového sádla, 100 g cibule, 1,5 kg brambor (neloupaných), sůl, mletý pepř, 5 dl vody. POSTUP PŘÍPRAVY: Plecko vypereme, nakrájíme na kostky, dáme do přiměřeně velkého kastrolku, podlijeme horkou vodou, osolíme, opepříme a necháme zvolna dusit. Cibuli nakrájíme na kolečka, na sádle do zlatova usmažíme, přidáme oloupané na čtvrtky nakrájené syrové brambory. Když je maso skoro měkké přidáme k němu brambory s cibulí a vše dusíme do měkka. Při dušení se tekutina zčásti vydusí, takže maso a brambory jsou v nezahuštěné mastné šťávě. Takto připravený pokrm podáváme bez přílohy.

 


Vloženo:18. 4. 2000  
http://www.xkuchtik.cz