INGREDIENCE: 1 kg zaječí kýty a hřbetu 50 g slaniny 50 g tuku, 100 g cibule, trochu hladké mouky, sůl, cely pepř, nové koření. POSTUP PŘÍPRAVY: Zaječí kýtu a hřbet odblaníme, dobře vypereme a protkneme poloviční dávkou slaniny. Druhou polovinu slaniny nakrájíme na drobné kostičky, přidáme tuk, drobně krájenou cibuli, nové koření, celý pepř a osmažíme do červena. Pak zalijeme trochou vařící vody, vložíme osoleného zajíce a dusíme pod pokličkou do měkka. Při dušení maso otáčíme, přeléváme vlastní šťávou, ` kterou podle potřeby doléváme vařící vodou. Měkkého zajíce vyjmeme, šťávu vysmahneme do tuku, zaprášíme moukou. opražíme, zalijeme vlažnou vodou, aby šťáva byla řídká a necháme zvolna vařit až se od houstnoucí směsi počne oddělovat tuk. Jednotlivé porce zajíce přeléváme šťávou a podáváme s přílohou.