xkuchtik.cz

 

POLÉVKA S BRAMBOROVÝMI KNEDLÍČKY.

 

INGREDIENCE: Hovězí vývar, 100g kořenové zeleniny, sůl, 300gbrambor uvařených ve slupce, 20g másla, 1 vejce, petrželka, 40g cibule, rostlinný tuk ceres soft na osmažení knedlíčků, strouhanka na obalení

POSTUP PŘÍPRAVY: Do přecezeného vývaru přidáme drobně nakrájenou nebo nastrouhanou zeleninu, osolíme a uvaříme do měkka. Brambory oloupeme rozstrouháme, přidáme sekanou petrželku sekanou cibuli zpěněnou na másle, vejce, špetku soli a dobře promícháme. Můžeme okořenit pepřem. Ze směsi lžičkou odkrajujeme kousky, obalujeme ve strouhance, tvarujeme je na malé knedlíčky a smažíme v rozpáleném tuku po všech stranách do červena. Usmažené knedlíčky vložíme do talířů a přeléváme hovězím vývarem.

 


Vloženo:11. 6. 1999  
http://www.xkuchtik.cz