xkuchtik.cz

 

ZADĚLÁVANÁ SLEPICE S HRÁŠKEM

 

INGREDIENCE: 1 slepice,sůl,celkem 50g másla,50g hl.mouky,1/2 litru slepičího vývaru,1/4 litru smetany,Muškátový oříšek,100 g sterilovaného hrášku,2 lžíce oleje,1 lžíce oleje,1 menší cibule.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou a omytou slepici rozpůlíme a uvaříme v osolené vodě.Drobně nakrájenou cibuli osmáhneme na oleji,uvařenou slepici vykostíme,nakrájíme na kousky a krátce na osmažené cibuli opečeme.Z moukya z části másla si připravíme světlou jíšku,kterou rozředíme vývarem a nalijeme na maso.Přidáme okapaný hrášek,smetanu,promícháme podle chuti přisolíme. Hotový pokrm zjemníme zbylým máslem a kořeníme muškátovým oříškem,již nevaříme jen prohřejeme. PŘÍLOHA: široké nudle nebo kolínka.

 


Vloženo:22. 5. 2011  
http://www.xkuchtik.cz