POSTUP PŘÍPRAVY: Den předtím, než si uděláme tuto lahůdku, namočíme hrách a velké kroupy. A druhý den přistoupíme k přípravě: v kastrole rozpálíme sádlo a dvě osolená husí stehna v něm rychle opečeme. Potom přidáme drobně nakrájenou cibuli a utřený česnek, pepř, zázvor a zakryté pokličkou dáme dusit do trouby. Ovšemže občas musíme podlít vývarem ! Mezitím si dáme vařit hrách a kroupy, každé zvlášť. Když se uvařily, vezmeme pekáč, vyjmeme husí stehna a v pekáči smícháme vařený hrách s kroupami. Máme-li ještě husí škvarky, nasekáme je a přidáme do toho. Dušená husí stehna do šouletu zapícháme a pečeme do měkka 10 až 15 minut v troubě. Abychom tu dobu vydrželi - neboť všechno to k zbláznění voní -, připravíme si misku sladkokyselých okurek nebo nakládaných kapií, pak konečně otevřeme troubu a naložíme si na talíř. Zavřeme na dva západy a začneme hodovat. Při tomhle jídle vypínám telefon. Nezvoňte mi !