INGREDIENCE: 1 kůže husího krku, 250g vepřového masa, 1 husí či kachní játra, sůl, pepř,1/2 housky, 1 vejce, 30 g nakrájeného uzeného špeku, trocha nového koření a zázvoru.
POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso, větší díl jater a ve vodě namočenou a dobře vymačkanou housku umeleme dvakrát po sobě. Do této směsi přidáme sůl, koření, rozšlehané vejce, slaninu a zbytek jater, vše na drobno nakrájené, a zamícháme. Kůži husího krku zašijeme na užším konci, postupně naplníme a na širším konci opět uzavřeme nití. Nadívaný krk necháme buďto slabou hodinu mírně povařit ve slané vodě, nebo jej opečeme s jemně nakrájenou cibulí na sádle. V prvním případě je .nakrájený na plátky podáváme za studena s bramborovým či zeleninovým salátem, v druhém, za horka, s brambory či bramborovou kaší.