POSTUP PŘÍPRAVY: Kachnu takovou, jako bych ji střelil nad rybníkem, si připravím pomocí koření a zeleniny; na slanině si osmahnu 100g kořenové zeleniny a 50 g nakrájené cibule. Když se směs zbarví do zlatohněda; zakapu ji octem s vodou a na to vložím kachnu. Přidám tlučené nové kořen, celý pepř, bobkový list, jalovec, na plátky nakrájená rajčata mohou být i zmrazená -, a mám-li paprikový lusk, tedy i ten, po délce nařezaný. Přiliji 1 dl přírodního červeného vína a dám dusit. Občas podlévám, dusit nechám až do zčervenání. Potom kachnu vyjmu, šťávu vydusím, zapráším hladkou moukou, znovu zasmahnu a zaliji vývarem. Když se povařila, scedím ji a rozmíchám do ní 50g brusinkového kompotu. Tuto "divokou" kachnu jím s vařenými nebo šťouchanými brambory.