xkuchtik.cz

 

ITALSKÝ KROCAN S KAŠTANOVOU NÁDIVKOU.

 

POSTUP PŘÍPRAVY: Vykuchaného krocana opálíme, očistíme, osolíme uvnitř i svrchu. Prsa a stehna protáhneme slaninou nakrájenou na nudličky, pak naplníme krocana nádivkou a zašijeme.
Nádivka z kaštanů: 1/2 kg oloupaných a ovařených kaštanů dusíme do měkka v polévce a rozemeleme dvakrát ve strojku. V misce utřeme 100g másla s 3 žloutky, přidáme sůl, citrónovou kůru, muškátový oříšek, 100g strouhanky, 5g cukru a rozemleté kaštany a vše dobře promícháme.
Naplníme krocana a zašijeme. Pak ho vložíme na pekáč hřbetem nahoru, polijeme rozpuštěným máslem a dáme péci do předehřáté trouby. Při pečení podléváme vypečenou šťávou, do které můžeme přilít trochu vývaru. Opečeného krocana obrátíme na hřbet a pečeme po druhé straně. Úprava trvá podle velikosti krocana 1 a 1/2 až 2 a 1/2. hodiny.

 


Vloženo:19. 4. 2005  
http://www.xkuchtik.cz