INGREDIENCE: 1 menší kuře (asi 60-80dkg), 50g oleje, 70g cibule, 10 dl vína šery, 21/a žloutku,2 menší stroužky česneku, 60 g mandlí, sůl, pepř, šafrán, zelená petržel.
POSTUP PŘÍPRAVY: Menší kuře se vykuchá, očistí, opláchne, zbaví kůže a vykostí. Maso se nakrájí na větší kostky, osolí, opepří, krátce opeče na horkém oleji a vyjme. Ve zbylém oleji se lehce osmahne jemně nakrájená cibule, přidá se opečené kuřecí maso a zalije se vínem šery. Dusí se do měkka, podle potřeby s trochou silného nemastného slepičího vývaru nebo šťávy z pečeného kuřete. Natvrdo vařené žloutky, třený česnek bez soli a slupek zbavené, jemně strouhané mandle se dobře promíchají (např. v mixéru). Kousky kuřete se vyjmou, do šťávy s cibulí a vínem šery se přidá směs žloutků, česneku a mandlí, vše se dobře rozmíchá a krátce podusí (omáčka má být středně hustá). Do hotové omáčky se přidá šafrán a udušené kousky kuřete, vše se znovu krátce podusí a podle potřeby přisolí. Hotový pokrm se sype strouhaným vařeným žloutkem sekanou zelenou petrželí a jemně strouhanými, slupky zbavenými mandlemi. Vhodnou přílohou je rýže nebo těstoviny.