xkuchtik.cz

 

KUŘECÍ PRSA NA ŽAMPIÓNECH.

 

INGREDIENCE: 1-2 kusy kuřecích prsíček (podle velikosti), 20g hladké mouky, 30g oleje, 20g másla, 30g žampiónů 5 cl bílého přírodního vína, 7 cl šťávy z telecí pečeně, 200g rajčat, 50g šunky, zelená petržel, 30g tvrdého sýra, 20g strouhanky, sůl.

POSTUP PŘÍPRAVY: Prsíčka z menších kuřat zbavená kůže se osolí, obalí v mouce a opečou se na oleji do zlatova. Přidá se máslo na plátky nebo na kousky krájené žampióny, trochu přírodního bílého vína, šťáva z telecí pečeně a prsíčka se udusí do měkka. Jednotlivé porce je možno zdobit žampiónovými hlavičkami podušenými na másle a zastříknutými trochou bílého vína. Vhodnou přílohou jsou zapečená rajčata plněná směsí drobně krájené nebo mleté šunky, sekané zelené petržele, strouhaného sýra, strouhanky a másla.

 


Vloženo:29. 4. 2006  
http://www.xkuchtik.cz