INGREDIENCE: 2 kuřecí stehna, sůl, pepř, 40g másla (i do směsi), 1 dl drůbežího vývaru, 5 cl portského vína., 5 cl telecí šťávy, 100g drůbežích jater, 20g cibule, 30g žampiónů, 1 dl koňaku, 1 žloutek.
POSTUP PŘÍPRAVY: Kuřecí stehna se pečlivě vykostí, v silnější části mírně naříznou, naklepou a naplní směsí připravenou z drůbežích jater (kůže zůstává na stehnech). Naplněná se zavinou do původního tvaru, převážou nití, osolí, mírně opepří a pomalu dusí na másle, zastříknutém silným vývarem z drůbeže. Když jsou stehna téměř měkká, zastříknou se portským vínem, zalijí trochou silné, nemastné telecí šťávy, podle potřeby se dochutí a maso se dodusí do měkka. Vhodnou přílohou jsou brambůrky dušené na másle. )
PŘÍPRAVA NÁPLNĚ: Opláchnutá a odkapaná drůbeží játra se vloží na jemně krájenou cibuli osmahnutou na másle a krátce se podusí. Podušená játra se rozetřou vidličkou, přidá se trochu nadrobno krájených, na másle podušených žampiónů, trochu koňaku nebo portského vína, směs se osolí, opepří a spojí žloutkem.