INGREDIENCE: 1 kuře (asi 1000-1200g), 100g másla, 5 cl portského vína, 400g banánů, 200g ananasu, 2 ks salátu, 100g kokosu, sůl, šťáva z telecí pečeně, kari koření, rum.
POSTUP PŘÍPRAVY: Větší kuře se vykuchá, očisti a opláchne, osolí a upeče na másle do zlatova. Během pečení se střídavě přelévá šťávou a trochou portského vína. Upečené se vyjme a do základu se přidá trochu husté šťávy z telecí pečeně a koření kari. Vše se krátce povaří (omáčka musí být hustší). Jednotlivé porce kuřete se obloží střídavě plátky oloupaného banánu, terči nebo kousky ananasu a srdíčky hlávkového salátu. (Plátky banánu a ananasu se před použitím máčejí v jemném rumu.) Nakonec se přelijí připravenou omáčkou a posypou jemně nastrouhaným kokosem.