xkuchtik.cz

 

MAĎARSKÁ SLEPICE NA PAPRICE.

 

POSTUP PŘÍPRAVY: Dobře uvařenou slepici zbavíme největších kostí a nakrájíme na porce. V kastrole rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme k ní jemně nakrájenou cibulku, když je do zlatova, přisypeme sladkou papriku, zalijeme polévkovou lžící octa, na to naklademe porce slepice, přisolíme, podlijeme vývarem a krátce podusíme. Pak porce přendáme na mísu, šťávu povaříme na prudkém ohni, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vývarem a znovu povaříme. Do této omáčky přilijeme osminku kyselé smetany, dobře promícháme, vložíme slepici a několik minut ji ještě v omáčce podusíme.Stejné připravíme kuře na paprice, které však nevaříme, ale přímo dusíme na cibulce.

 


Vloženo:16. 11. 2002  
http://www.xkuchtik.cz