POSTUP PŘÍPRAVY: Toto jídlo, jehož příprava trvá asi 1/2 hodiny, chystáme nejraději pro více osob. Ze 400 g slepičího masa a z 300 g telecího masa z plece získáme 5 porcí. Slepičí prsíčka s telecím masem umeleme dvakrát na strojku, 100 g másla utřeme do pěny, přidáme 2 žloutky, 40 g strouhanky zvlhčené mlékem, vše znovu utřeme, přidáme umleté maso, sekanou petrželku, trochu tlučeného květu, osolíme a dobře promícháme. Ze směsi ztvarujeme kotlety, které na rozehřátém másle zvolna pečeme po každé straně asi 4 minuty, do zlatova. Na stranu každé kotlety zastrčíme kousek povařené křídelní kosti ze slepice, nebo můžeme maso obalit jako řízek a osmažit v rozpáleném oleji. Máslo, v němž se kotlety pekly, rozředíme trochu vývarem, přisolíme, krátce povaříme, procedíme a zjemníme kouskem másla; touto šťávou přelijeme kotlety na míse. Ozdobíme petrželkou a plátky citrónu, podáváme se smaženými brambory a dušeným zeleným hráškem. Zbylou část slepice i e kostmi uvaříme, vývaru použijeme na polévku.