xkuchtik.cz

 

KAPUCÍNSKÝ GULÁŠ II

 

INGREDIENCE: 400g předního hovězího masa, 6 lžic sádla, 2 cibule, 1 lžička sladké mleté papriky, sůl, mletý pepř, kmín, 1 lžíce rajčatového protlaku, 1 stroužek česneku, vývar dle potřeby, 1 lžíce hladké mouky, 200g čerstvých hříbků (lze nahradit různými druhy aromatických čerstvých hub nebo žampióny).

POSTUP PŘÍPRAVY: Na dvou třetinách sádla osmažíme drobně pokrájenou cibuli dozlatova a zpěníme mletou sladkou papriku. Přidáme na kostky nakrájené maso, kmín, rajčatový protlak, utřený česnek, osolíme, opepříme a vše za občasného podlévání dusíme do poloměkka. Potom šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme hladkou moukou, kterou slabě osmahneme, a podlijeme vodou nebo vývarem. Na zbývající třetině sádla osmahneme na kostky nakrájené hříbky, přidáme do guláše a dusíme, až je maso měkké a na guláši vystoupí tuk. Jako přílohu podáváme houskové knedlíky, krupicové noky nebo těstoviny.

 


Vloženo:19. 3. 2009  
http://www.xkuchtik.cz