xkuchtik.cz

 

GULÁŠ Z KRÁLIKA

 

INGREDIENCE: Předek z králíka, srdce, Plíce, játra, ledvinky, 4 lžíce sádla, 1 velká cibule 1 lžíce mleté sladké papriky, sůl, 1 lžíce hladké mouky, majoránka (feferonka, mletá pálivá paprika).

POSTUP PŘÍPRAVY: Přední běhy, zbytek trupu a břicho nasekáme a vnitřnosti nakrájíme na menší kousky. Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme mletou sladkou papriku, maso, zamícháme a za občasného míchání opékáme. Pak osolíme, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Ke konci necháme šťávu vysmahnout, zaprášíme hladkou moukou a mícháme, aby se pokrm nepřipaloval. Potom pomalu přiléváme vodu a dobře povaříme. Okořeníme majoránkou. Kdo rád guláš ostřejší chuti, může při dušení přidat kousek feferonky nebo pálivou papriku. Podáváme s těstovinami nebo s brambory.

 


Vloženo:23. 1. 2018  
http://www.xkuchtik.cz