xkuchtik.cz

 

KVĚTÁKOVÉ KARBANÁTKY S HOUBAMI.

 

INGREDIENCE: 1 menší květák, asi 250 g vařených brambor, 2 žemle, 1/4 l mléka, 120 g čerstvých na kostičky nakrájených a na másle podušených hub (houby hřibovité, klouzky, holubinky i jiné houby, zvláště ve směsi), 2 vejce, jemné rozsekaná petrželka, pepř, na drobné kostičky nakrájený salám nebo uzené vařené maso, sůl, mletý pepř a strouhanka podle potřeby. Mouka, vejce a strouhanka na obalení a olej na vysmažení.

POSTUP PŘPRAVY: Uvařený květák, oloupané vařené brambory, rozkrojené, v mléce namočené a vymačkané žemle společné na masovém strojku umeleme. Umleté dáme do mísy, přidáme houby, vejce, petrželku, nakrájený salám nebo uzené maso, osolíme, opepříme, podle potřeby zahustíme strouhankou a dobře promícháme. Ze směsi upravíme na pomoučeném prkénku karbanátky, omočíme je v rozšlehaných osolených vejcích, obalíme ve strouhance a v rozehřátém oleji vysmažíme po obou stranách do zlatova. Příloha: nové vařené brambory a okurkový salát.

 


Vloženo:14. 10. 2005  
http://www.xkuchtik.cz