xkuchtik.cz

 

HOUBOVÝ GULÁŠ V

 

INGREDIENCE: 900 g čerstvých hub (hřiby pravé modráky, křemenáče, smrže obecné, holubinky, kozáky, klouzky, lišky, lišák zprohýbaný, čirůvky havelky), 80 g másla nebo sádla, 100 g.cibule, 15 g mleté sladké papriky, 2 stroužky česneku, trochu kmínu, sůl , 40 g hladké mouky, asi 1/2 l světlého vývaru z hovězího masa nebo vývar z kostky masoxu.

POSTUP PŘÍPRAVY: Houby nakrájíme na větší kostky. V kastrole rozehřejeme tuk, v něm do světle žluta osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, k ní přidáme kmín, utřený česnek, nakrájené houby a sůl a za občasného míchání je dusíme doměkka. Po částečném vysmahnutí šťávy houby zaprášíme moukou trochu osmahneme, přidáme papriku, podlijeme vývarem a povaříme. V troše rozpuštěného vlahého másla zpěníme ještě půl lžičky mleté papriky, podlijeme vývarem, krátce povaříme a nalijeme na guláš, čímž dosáhneme pěkného zbarvení guláše.
Příloha: Vařené brambory, dušená rýže, případně i knedlík nebo slaný rohlík.

 


Vloženo:11. 7. 2009  
http://www.xkuchtik.cz