xkuchtik.cz

 

HOUBOVÝ PAPRIKÁŠ.

 

INGREDIENCE: 600g čerstvých hub (hřiby pravé nebo ostatní houby hřibovité, klouzky, bedly, lišky), 50g másla, 120g cibule, 70g mleté sladké papriky, sůl, trochu vývaru z kostky masoxu, 2 dl kysané smetany a 20g hladké mouky.

POSTUP PŘÍPRAVY: Houby nakrájíme na větší kostičky. V kastrole na rozehřátém tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, pak k ní přidáme nakrájené houby, osolíme, opaprikujeme a dusíme doměkka, jsou-li houby hodné suché, podlijeme je trochou vývaru, povaříme, pak zahustíme moukou, rozšlehanou ve smetaně, podle chuti přisolíme a zavaříme. Příloha: vařená nebo dušená rýže, vařené brambory apod.

 


Vloženo:21. 10. 2004  
http://www.xkuchtik.cz