xkuchtik.cz

 

KANADSKÁ VEJCE.

 

INGREDIENCE: 4 vejce, 4 větší rajská jablíčka, 40g másla, 4 lžíce kyselé smetany, sůl, 35g strouhaného parmazánu.

POSTUP PŘÍPRAVY: Rajská jablíčka ponoříme do vařící vody a stáhneme nebo odřežeme slupku. Potom uřízneme jejich vršek, vyhloubíme je lžičkou, uvnitř osolíme a posadíme je do horkého másla. Do každého otvoru rozklepneme jedno vejce, opět posolíme, přidáme trochu strouhaného sýra a lžíci kyselé smetany. Na rajská jablíčka položíme opět jejich vršky, posypeme parmazánem a necháme je 8 - 10 minut dusit. Podáváme s osmaženými plátky housky.

 


Vloženo:20. 10. 2005  
http://www.xkuchtik.cz