xkuchtik.cz

 

KVĚTÁK NA ORIENTÁLNÍ ZPŮSOB.

 

INGREDIENCE: 5 květáků (1 kus o váze 200 g), 20 g másla, 50 g oleje, 50 g nakládaných hříbků, 250 g rajčat, česnek, 50 g cibule, trochu hladké mouky, sůl, mletý pepř, 2,5 cl červeného vina.

POSTUP PŘÍPRAVY: Květáky očistíme a na 20 minut namočíme do osolené studené vody, pak opláchneme pod tekoucí vodou a celé vložíme do vařící osolené vody a uvaříme do měkka. Vařený květák vychladíme ve studené vodě a necháme odkapat. Na oleji odusíme na kolečka nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, osmahneme, přidáme nakrájená rajčata, zalijeme trochou vývaru, přidáme pepř, sůl, třený česnek, hříbky.nakládané v octě nakrájené na drobné kostičky, červené víno a asi 10 minut dusíme. Před podáním květák rychle ohřejeme v páře a každou porci přelijeme připravenou omáčkou, kterou před podáním zjemníme máslem.

 


Vloženo:20. 10. 2002  
http://www.xkuchtik.cz