xkuchtik.cz

 

KOŘENÍ A VYBRANÉ SMĚSI.

 

ANGULA: guláš,polévky,kuře.

BADYAN: perník, vánočky, kompoty, Čínská kuchyně.

BEDRNÍK: polévky, saláty, omáčky.

BAZALKA: použití skoro na vše, karbanátky.

CURRY: kuře, rýže, Indická kuchyně.

ČERNABYL: na pečenou husu.

DIVOČINA: úprava zvěřiny, svíčková.

DOBROMYSL: (oregáno): na telecí a skopové maso.

ESTRAGON: masa, Francouzská kuchyně, ocet.

FENIKL: nakládání okurek.

GRILOVACÍ KOŘENÍ: kuřata, minutky.

HOVĚZÍ NA DIVOKO: hovězí masa, zvěřina.

CHILLI: ostrá jídla, Čínská a Orientální kuchyně.

IDEAL SMĚS: polévky, ragú, bezmasá jídla.

JALOVEC: zvěřina, nálev na masa, zelí.

KARBANÁTEK: mletá masa, bramboráky.

KARDAMON: dušená masa, káva, dorty.

KERBLÍK: salámy, a světlé omáčky

KLOBÁSOVÁ SMĚS: klobásy, bílá masa.

KORIANDR: Indická kuchyně, nakládání.

KURKUMA: Indická kuchyně, polévky, rýže.

KUŘE Á LA BAŽANT: kuře, králík.

LÍBIČEK: polévky, omáčky.

MAŘINKA VONNÁ: osvěžující nápoje, sladká jídla.

MÁTA PEPRNÁ: skopové maso, marinády, studené omáčky.

MEDUŇKA: rýže, nápoje.

MYRTA: sladké pokrmy, uzení masa

MLETÁ MASA: čevabčiči, sekaná, nádivky.

MUŠKÁTOVÝ OŘECH: orientální kuchyně, polévky.

MUŠKÁTOVÝ KVĚT: orientální kuchyně, polévky, nádivky.

ORIENTÁLNÍ SMĚS: kuře, rýže, minutky.

PAPRIKA SLADKÁ: guláše, polévky, kuře.

PAPRIKA OSTRÁ: ostrý guláš, klobásy.

PAŠTIKOVÉ KOŘENÍ: paštiky, nádivky.

PELYNĚK: na odpuzování hmyzu.

PUŠKVOREC: likéry ovocné saláty, kompoty.

ROZMARÝN: kuře, ryby, kotlety, saláty.

ŘEŘICHA: salát z okurek a hl. salátu.

SATUREJKA: omáčky, kapusta, nakládání okurek a hub.

STAROČESKÉ: roštěnky, tmavá masa, játra.

SVÍČKOVÁ: smetanové omáčky, zvěřina.

SKOŘICE CELÁ: kompoty, moučníky, nápoje.

ŠALVĚJ: kuře, ryby telecí, skopové.

TYMIÁN: drůbež, ryby, okurky, míchaná vejce.

YZOP: masa, luštěniny, polévky omáčky, saláty.

ZÁZVOR: pečiva, polévky, Indická kuchyně.

ZABIJAČKOVÉ KOŘENÍ: prejty, tlačenky, bramborák.

 


Vloženo:20. 10. 2002  
http://www.xkuchtik.cz