INGREDIENCE: 2 středně velké bulvy červené řepy, 500g hovězího hrudí, svazek kořenové zeleniny 2 lžíce cukru, 1 bílý jogurt, ocet, sůl, pepř, kmín, 2 bobkové listy. POSTUP PŘÍPRAVY: Červenou řepu důkladně omyjeme a ve slupce ji s kmínem a solí doměkka uvaříme. Pak ji prochladlou oloupeme a nahrubo nastrouháme. Přidáme k ní 2-3 lžíce octa, prosypeme ji cukrem a přiklopenou dáme do chladna odležet. Z hovězího hrudí a kořenové zeleniny uvaříme silný vývar. Měkké maso a zeleninu rozkrájíme na tenké proužky vývar procedíme (aby v něm nezůstaly úlomky kostí) ,a dáme do něho odleženou červenou řepu, Polévku krátce povaříme, podle chuti okořeníme a vložíme do ní vařenou nakrájenou zeleninu a maso. jogurt podáváme zvlášť.