xkuchtik.cz

 

MRKEV S JABLKY.

 

INGREDIENCE: 500g mrkve, 100g cibule 60g rostlinného tuku, sůl, pepř; 20 g cukru, 5 lžíce bílého vína, 250 g jablk.

POSTUP PŘÍPRAVY: Mrkev oloupeme a nakrájíme na. jemná kolečka. V kastrolu rozpustíme 40 g tuku, zpěníme na něm cibuli, přidáme mrkev. Osolíme, dost opepříme a ochutíme špetkou cukru. Přilijeme víno, přiklopíme pokličkou, zmírníme plamen a 20 minut dusíme. Zeleninu několikrát v zakrytém kastrolu protřepeme. Mezitím oloupeme jablka, vyjmeme z nich jádřince a rozkrájíme je na silnější plátky. Na pánvi rozpustíme zbylých 20 g tuku, přidáme 20 g cukru a necháme jej zkaramelizovat. Pak v něm opečeme za opatrného obracení plátky jablk. Dbáme, aby se jablka nerozpadla. Přidáme je k udušené mrkvi až těsně před podáváním. Hodí se jako zeleninová příloha k vepřovému masu.

 


Vloženo:13. 11. 2005  
http://www.xkuchtik.cz