xkuchtik.cz

 

INDONÉSKÝ LOSOS S MANDLEMI.

Na Štědrovečerní stůl.

 

POSTUP PŘÍPRAVY: Lososa, případně i pstruha vykucháme, očistíme, naporcujeme, osolíme, vložíme do kastrolu, přidáme 50g dobrého másla a dáme do trouby. Když se máslo rozteklo na dně, podlijeme vínem a na každou porci položíme plátek ananasu. Za mírného pečení občas podléváme vzniklou šťávou, vodou nebo vínem.
Mezitím si připravíme mandle: v horké vodě je spaříme, oloupeme, nakrájíme na tenoučké plátky a na másle opražíme do růžova. Nezapomněli jemně na lososa ? Ne - vůně vydává svědectví o jeho dokonalém stavu. Ždibeček ochutnáme - ano, právě tak má chutnat dobře upravený losos nebo pstruh. Vysvobodíme ho z kastrolu, dáme na vyhřátý talíř tak, aby na jeho povrchu byl změklý plátek ananasu, polijeme ho lžící voňavé šťávy, bohatě zasypeme opraženými mandlemi, ještě jednu lžíci navrch, tak a teď hromádku brambor dušených v másle a v jemně sekané petrželce.

 


Vloženo:22. 12. 2006  
http://www.xkuchtik.cz