INGREDIENCE: 150 g kapra, 2lžíce bílého přírodního vína, 2-3lžíce přírodního révového vína, 20 g celeru, 20 g pórku, 20 g cibule, bobkový list, sůl, pepř, netučný vývar, pokud by se nám zdál nálev kyselejší; přidáme rozpuštěné umělé sladidlo.
POSTUP PŘÍPRAVY: Porci kapra osolíme, opepříme, zalijeme oběma druhy vína a netučným vývarem z kostí (kdo může, použije masox). Přidáme na proužky nakrájenou zeleninu a cibuli a všechno koření. Necháme delší dobu (třeba i přes noc) ustát. Po ustání uvedeme vše do varu. Uvařené maso opatrně vyjmeme, přelijeme je uvařenou procezenou marinádou ve které jsme měli kapra naloženého a ve které jsme ho nyní i vařili) a ozdobíme například nasekanou petrželovou natí.