INGREDIENCE: 750 g očištěného kapra, 25 g celeru, 25 g petržele, 25 g mrkve 25 g cibule, sůl celé nové koření, celý pepř; bobkový list, 2,5 cl octa (8 %), 75 g másla, plátek citrónu.
POSTUP PŘÍPRAVY: Nakrájíme očištěnou zeleninu a cibuli na kolečka, dáme do širšího kastrolku, zalijeme přiměřeným množstvím vody a octem, osolíme přidáme bobkový list, nové koření a svaříme. Do toho dáme porce kapra a na mírném ohni vaříme 10-15 minut. Kapra nesmíme prudce vařit, kroutil by se a rozpadl. Vařené porce vyjmeme velmi opatrně rybí lžící a podáváme podlité trochou rybího vývaru kůží zbarvenou na modro nahoru. Přelijeme hnědým přepuštěným máslem a na každou porci dáme kolečko citrónu. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.