xkuchtik.cz

 

KAPR PEČENÝ NA KMÍNĚ.

 

INGREDIENCE: 750 g očištěného kapra 1 lžička hladké mouky, sůl, kmín, 75 g rostlinného tuku, půlka citrónuPOSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné a vyprané porce kapra necháme okapat nebo vysušíme v čisté utěrce, osolíme po všech stranách, okmínujeme, vložíme do rozehřátého tuku a zvolna opékáme po všech stranách do zlatova, až jsou porce měkké. Pečeného kapra vyjmeme a podáváme přelitého s následovně připravenou šťávou.ŠŤÁVA: do zbývajícího tuku od pečení dáme mouku, osmahneme do zlatova, zalijeme vlažným vývarem, aby po rozmíchání byla šťáva řídká a vaříme tak dlouho až se od houstnoucí šťávy počne oddělovat tuk.

 


Vloženo:17. 12. 2004  
http://www.xkuchtik.cz