xkuchtik.cz

 

KAPR S RAJČATOVOU OMÁČKOU.

 

INGREDIENCE: 750 g očištěného kapra, 75 g tuku, 25 g celeru, 25 g petržele, 25 g mrkve, 50 g citrónu, 25 g rajčatového protlaku, 100 g rajčat, trochu hladké mouky, trochu cukru, sůl.

POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou, no plátky nakrájenou zeleninu zalijeme vlažnou vodou, přisolíme a vaříme asi 30 minut, přidáme porce vypraného kapra, zmírníme teplotu a zvolna vaříme asi 15 minut. Vařené porce kapra vyjmeme a vývar zahustíme na sucho opraženou moukou, přidáme rozmačkaná rajčata, rajčatový protlak, cukr, citrónovou šťávu, poloviční dávku tuku a zvolna vaříme do zhoustnutí alespoň 30 minut. Pak omáčku přecedíme přes jemný cedník na porce ryb a ještě vše převaříme. Před podáváním přidáme do omáčky zbývající tuk a ihned podáváme.

 


Vloženo:17. 12. 2004  
http://www.xkuchtik.cz