xkuchtik.cz

 

RYBÍ FILÉ PO VINAŘSKU.

Na Štědrovečerní stůl.

 

INGREDIENCE: 750 g rybího filé, 75 g tuku, lžíce hladké mouky, 25 g celeru, 25 g cibule, 25 g mrkve, 10 cl červeného vina, pepř, nové koření, tymián, sůl.

POSTUP PŘÍPRAVY: Vyprané a okapané filé nakrájíme na stejnoměrné porce a osolíme. Do červeného vína přidáme na kolečka krájenou mrkev, celer, cibuli, koření, filé a dusíme doměkka. Dušené filé vyjmeme, šťávu procedíme. Tuk a mouku propracujeme na moučné máslo, které přidáváme do šťávy po malých kouscích a za stálého míchání vaříme do částečného zahoustnutí. Jednotlivé porce podáváme přelité šťávou.

 


Vloženo:22. 12. 2007  
http://www.xkuchtik.cz