xkuchtik.cz

 

SKOPOVÉ NA JEHLE

 

INGREDIENCE: 150g lilku, 120g rajčat, 50g cibule, 40g oleje, sůl, mletý pepř, bobkový list, 150g skopové kýty, 50g skopové oháňky sůl, 30g šťávy z cibule, mletý pepř, 20g oleje (na pokapání).

POSTUP PŘÍPRAVY: Opláchnutý a otřený lilek se vloží na chvilku do horkého oleje. Potom se vyjme nechá okapat, oloupe se a dužina se nakrájí na drobnější kostky nebo kousky. Jemně nakrájená cibule se vloží do horkého oleje, nechá se krátce zpěnit, přidají se oloupaná, jader zbavená rajčata:, připravený lilek, podle chuti sůl, mletý pepř a kousek bobkového listu. Směs se nechá za občasného promíchání krátce podusit a pak se prolisuje přes husté síto. Nepříliš tučné skopové maso se nakrájí na větší kostky, osolí a pokape šťávou ze syrové cibule. Kostky masa se napichují s plátky osolené a opepřené skopové oháňky na jehlu, pokapou olejem a pečou prudce na roštu. Upečené maso se podává na jehle s připravenou horkou kaší z lilku.

 


Vloženo:25. 12. 2007  
http://www.xkuchtik.cz